Jump to content
Thunder?
Local
Radar
Pollen
IGNORED

Nat Geo 7-in-1 baro issue


Recommended Posts

Posted
  • Location: Rushden
  • Location: Rushden

    I've recently installed a National Geographic 7-in-1 weather station (made by Bresser, I believe).  Its been working fine and I calibrated the baro sensor from nearby professional stations.  I did this by applying an offset to the relative pressure value, which is the pressure corrected to mean sea level I think?

    This morning, around 0830, the indicated pressure suddenly jumped up by 7 hPa!  I also noticed that the wind speed units had changed from mph to m/s and light intensity units from W/m2 to kLux.

    I've no prior experience with this station, having used Davis equipment previously.  Anyone know if this is generally reliable?  I've applied a new offset to bring the indicated pressure back to the correct value and reset the wind speed and light intensity units but this is somewhat disconcerting! 

     

    Link to comment
    Share on other sites

    • Replies 0
    • Created
    • Last Reply

    Top Posters In This Topic

    Popular Days

    Top Posters In This Topic

    Popular Days

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    ×
    ×
    • Create New...